Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
pieczarki 30-40 dag
śmietana 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, por pokroić w piórka. Warzywa zalać wodą, dodać kostkę grzybową i zagotować. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do zupy. Razem gotować jeszcze około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem oraz przyprawą Kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.09.2013 22:34
uwielbiam zupy
caralajna 05.07.2013 08:19
pyszna zupa, lubię taką
teresa18 01.04.2013 09:33
rewelacyjna
Ewelina38 13.03.2013 18:14
uwielbiam ją i bardzo często gotuję ale zazwyczaj podaję z makaronem :)
kuklik 07.03.2013 12:54
wspaniała zupka
babajaga1969 12.02.2013 16:56
smakowita, czasem też jadam zupę z kubka :)
olkaaa 12.02.2013 09:41
muszę spróbować
Aannkaa82 11.02.2013 20:53
Wyglada bardzo apetycznie.
KasiaK90 11.02.2013 20:22
pyszna zupka
justys759 11.02.2013 18:53
moja ulubiona!
Bogumiła
Bogumiła 11.02.2013 18:48
wspaniałe
kokoszka
kokoszka 11.02.2013 18:30
pycha
Pietruszka 11.02.2013 18:28
wygląda bardzo smacznie
V_kuchareczka 11.02.2013 17:35
pyszna
Sylwia26 11.02.2013 17:32
ślinka leci
Zdzisław 11.02.2013 17:23
ale dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak