Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pesto z fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler 1/2 szt
bulion 1,5-2 litrów
fasolka szparagowa 300 g
pesto 1 op
makaron muszelki garść
oliwa
sól i pieprz
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pesto z fasolką szparagową

Warzywa obieramy, myjemy i suszymy. Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora drobno siekamy. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki (każdą przecięłam 2 razy czyli na 3 części). W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy marchewkę, pietruszkę, selera oraz pora. Warzywa smażymy około 5 min., aż zrobią się szkliste. Następnie zalewamy je gorącym bulionem (może być z kostki) i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy fasolkę szparagową i gotujemy do momentu aż warzywa zrobią się miękkie. Na końcu dodajemy pesto oraz drobny makaron i gotujemy jeszcze kilka minut, aż makaron zmięknie. Doprawiamy pieprzem, solą i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 28.11.2016 22:45
Dziękuję ;)
Diana Rusiłowicz 27.11.2016 00:16
Apetyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak