Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa paprykowo-ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
pietruszka
kostka rosołowa
seler 0,5 szt
papryka czerwona
ogórki kiszone 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
śmietana 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa paprykowo-ogórkowa

Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jarzyny dajemy do garnka razem z kostką rosołową i kucharkiem, z zielem angielskim i liściem laurowym i zalewamy 1 litrem wody.
Następnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż jarzyny będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubych oczkach kiszone ogórki i pokrojoną w paseczki paprykę. Na koniec zabielamy mąką i doprawiamy przyprawą do zup i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.03.2015 11:45
Takiego połączenie nie próbowałam
gosia1988 16.03.2015 10:35
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak