zupa paprykowo-ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

  • pietruszka

  • kostka rosołowa

  • seler

    0,5 szt
  • papryka czerwona

  • ogórki kiszone

    3 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0,5 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jarzyny dajemy do garnka razem z kostką rosołową i kucharkiem, z zielem angielskim i liściem laurowym i zalewamy 1 litrem wody.
Następnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż jarzyny będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubych oczkach kiszone ogórki i pokrojoną w paseczki paprykę. Na koniec zabielamy mąką i doprawiamy przyprawą do zup i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 16.03.2015 11:45
Takiego połączenie nie próbowałam
gosia1988 16.03.2015 10:35
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat