Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
-
pietruszka
-
kostka rosołowa
-
seler
0,5 szt -
papryka czerwona
-
ogórki kiszone
3 szt -
Kucharek przyprawa do potraw
0,5 łyżeczki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt -
śmietana
2 łyżki -
przyprawy
Przepis i sposób przygotowania zupa paprykowo-ogórkowa
Następnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż jarzyny będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubych oczkach kiszone ogórki i pokrojoną w paseczki paprykę. Na koniec zabielamy mąką i doprawiamy przyprawą do zup i pieprzem
Komentarze (2)