Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo- ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka
pietruszka
cebula
seler 1/2
papryka czerwona
ogórki kiszone 3
śmietana 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo- ogórkowa

Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jarzyny dajemy do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym i zalewamy 1 litrem wody. Następnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż jarzyny będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubych oczkach kiszone ogórki i pokrojoną w paseczki paprykę. Na koniec zabielamy mąką i doprawiamy kucharkiem i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.02.2013 11:05
pyszna
mirosława4 13.01.2013 15:09
w takim zestawieniu jeszcze nie gotowałam aczkolwiek propozycja bardzo kusząca :)
babi17 02.01.2013 11:24
pyszna taka zupka
RenataZ-et 03.11.2012 08:16
bardzo lubie
Wafelek2601 24.09.2012 09:07
Fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak