Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 1 sztuka
kasza jaglana 100 gram
dynia 2 szklanki obranej
papryka czerwona 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
koperek 1 peczek
kapusta włoska 2 liście
jogurt grecki 2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
groszek ptysiowy 0,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kości schabowej. Gotujemy ja40 minut.
Krok 1 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
2
Do wywaru dodajemy porcję kaszy jaglanej.
Krok 2 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
3
Paprykę kroimy w paski, dynie obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wraz z liści kapusty włoskiej dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
4
Marchew i pietruszkę kroimy w słupki wraz z pozostałymi składnikami gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy jogurt oraz przyprawy do smaku: pieprz, kurkumę, sól.
Krok 4 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
5
Składniki miksujemy blenderem.
Krok 5 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
6
Koperek drobno siekamy i...
Krok 6 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto
7
dodajemy do zupy. Serwujemy z groszkiem . Smacznego :)
Krok 7 - Zupa paprykowo-dyniowa ..koperkiem wzbogacona :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.10.2016 10:19
lubię taką
Franciszek 29.10.2016 00:33
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak