Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka zielona 2 szt
ziemniaki 3 szt
pieczarki 150 g
masło 2 łyżki
świeży majeranek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z pieczarkami

Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C (termoobieg). Następnie wyciągamy z piekarnika, studzimy. Papryki wyciągamy z rękawa, lekko nakłuwamy, przez sitko przesączamy sok wypływający z papryk (nie wylewamy). Papryki obieramy ze skórki, usuwamy pestki i miksujemy na papkę, dolewamy sok z pieczenia papryk (w razie potrzeby uzupełniamy wodą do 1,2 l całości). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu do ich miękkości.
Pieczarki smażymy na rumiano, na maśle. Dodajemy do zupy.
Podajemy ze świeżymi listkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 03.06.2017 10:33
apetyczna zupa
mysza75 01.06.2017 10:58
jaka fajna zupka
Róża1 01.06.2017 07:23
Wspaniała zupa !!!!!!!!!
Krzysztof15 01.06.2017 06:03
pyszna zupka
jagoda5913 31.05.2017 21:52
Pyszna zupka
Wacław 31.05.2017 18:28
moje smaki,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak