Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
porcja rosołowa 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1/2 słoika
keczup 3 łyżki
oregano
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

1. Porcję rosołową płuczemy, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. W trakcie gotowania z wierzchu ściągamy powstałe szumowiny.

2. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w zgrabne słupki. Seler i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa.

3. Z wywaru drobiowego wyciągamy kości, a następnie dodajemy do niego podsmażone warzywa, zmiażdżone dwa ząbki czosnku (ze skórką!) i koncentrat pomidorowy wymieszamy z pikantnym sosem. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10 minut.

4. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i świeżym oregano.

SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.03.2015 17:58
taka zupka by mi smakowala
Ewelina1991 30.03.2015 15:08
super zupa
Renataj 30.03.2015 13:04
Moje smaki - bardzo taką zupę /bardzo paprykową/ lubię:)
Aleksandra/Olcia 30.03.2015 12:24
apetycznie podana zupka
Gracer 30.03.2015 11:55
wygląda bardzo smacznie
Konczi 30.03.2015 11:33
Moje smaki :) przepysznie !
Wafelek2601 30.03.2015 10:44
Bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak