Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 30 dag
chili 1/2 łyżeczka
masło 2 łyżki
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Nogę z indyka oczyszczamy i gotujemy wywar.
Papryki kroimy w paseczki i podduszamy na maśle, dodajemy plasterki pieczarek. Podduszamy. W wywarze gotujemy drobno pokrojoną marchew i pietruszkę wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Do miękkich warzyw dodajemy papryki oraz pieczarki. Mięso oddzielamy od kości, drobno kroimy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.12.2013 21:37
moje ulubione smaki podano
Karolcia12 09.12.2013 21:22
takiej zupy nie próbowałam
Barbara/zuza22_85 09.12.2013 21:09
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak