Zupa ozorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt
  • ozorek cielęcy

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • por

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • koperek

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

  • śmietana

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Skrzydełka i ozorek umyć, osuszyc.Marchewke, seler,pietruszke i por obrać, umyć.
2. Warzywa i skrzydełka włozyć do rondal , zalać wodą.doprowadzić do wrzenia posolić gotować do miekkości 30 minut.
3.Ozorek opłukać, ugotowaćw oddzielnym rondlu.Wyjąć i ostudzić a następnie obrac ze skórki i pokroić w wąskie paski.
4. Ziemniaki umyc obrać pokroić w drobną kostkę.
5.Warzywa i skrzydełka wyjąć z wywaru.do wywaru włożyc ziemniaki gotować 15 minut
6. Po 15 minutach dodać pokrojony ozorek i warzywa marchewke, pietruszke, seler pokrojone w kosteczkę.Następnie dadac sok z cytryny i gotowac jeszcze 5 minut .
7.Śmietanę wymieszać z łyżka wywaru w którym gotowalismy ozorek dodać do zupy.Zupę przyprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 05.02.2013 16:41
swietna
Anna152 05.02.2013 16:41
swietna
ElizaT 26.01.2013 22:33
fajna zupka
kasienka23 06.06.2012 20:28
nie jadłam jeszcze ozorowej może kiedyś wypróbuję
Magda60 20.03.2012 21:16
super
Karmel 16.03.2012 21:07
wyśmienite
joanna77 15.03.2012 13:54
mniam,mniam
Rique 02.05.2011 22:47
mmm musi być dobra:)
kanu83 05.03.2011 22:43
fajna
iza15 01.01.2011 22:09
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat