Zupa owocowa z czereśni z makaronem

Zupa owocowa z czereśni z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    500 g
  • porzeczki czarne

    1 garść
  • woda

    1,5 l
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie i porzeczki wypłukać, czereśnie wydrylować.
Zagotować wodę wrzucić owoce i zagotować. Gotować ok 5 min.
Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy. Dodać cukier do smaku.
Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 13.07.2011 21:13
fantastyczna
Olaa 13.07.2011 15:02
smaczna
agnieszka214 06.07.2011 05:13
pyszności
czekoladka_m 02.07.2011 19:00
Bardzo ciekawi mnie jej smak. Zupy z czereśni jeszcze nigdy nie jadłam:)
aginaa 02.07.2011 18:09
smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat