Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa truskawkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
woda 1 l
cukier 15 dag
mąka ziemniaczana 1 dag
smietana 18% 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa truskawkowa

Truskawki przebrać, opłukać, włożyć do wysokiego naczynia, zmiażdżyć. Przełożyć zmiażdżone truskawki do garnka, zalać wodą, ugotować, osłodzić. Zupę podprawić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z 1/8 l zimnego wywaru. Zagotować,połączyć ze śmietaną. Podawać zupę z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 16:39
ekstra;)
agunesu 25.05.2012 22:01
nigdy nie jadlam owocowej zupy, fajny przepis
patusia 25.05.2012 17:44
Fajna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak