Zupa owocowa - borówkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki amerykańskie

    1/2 l
  • cukier

    2-3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    1-1,5 l
  • Do dekoracji:

  • melisa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dajemy przebrane i opłukane borówki , gotujemy ok. 10- 15 min, dodajemy cukier do smaku. Śmietanę rozmieszamy z mąką i podprawiamy zupkę Makaron gotujemy osobno taki jaki lubimy ( proponuję kluseczki z twarogu) Ja nie miksuję tej zupki ponieważ lubię jak mi się zawieruszy jakaś borówka. Jeśli ktoś nie dba o kalorie może dać trochę kremówki - dodaje smaku. . Na talerz dajemy kluseczki , zalewamy zupką i dekorujemy. Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 04.08.2013 20:38
Pycha, moje smaki :)
Seba 27.09.2012 18:24
bardzo fajna zupa
PaniMISIOWA 15.12.2011 10:27
o super! nigdy nie wpadłam na to, że z borówek też można zrobić zupkę!
pacpaw 05.09.2011 19:57
zupka owocową, borówkami wzbogacona, smak nieziemski ma, power-a na cały dzień da!
czekoladka_m 30.07.2011 19:48
A ja mam tyle borówek i brak pomysłu na nie. W poniedziałek robię tą zupkę:)
Ewa111 15.07.2011 16:06
muszę taką zrobić,wygląda świetnie
kuklik 03.07.2011 13:51
piękny kolorek
ben-ka 28.06.2011 23:09
nie mam ani jednej borówki w tym roku,:(:(:( zmarzły kwiatki w czasie kwitnienia:) a zupkę bym zjadła.....
Aneta41 09.03.2011 09:08
Pysznie wygląda
patusia 11.02.2011 14:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat