zupa owocowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    100 g
  • truskawki

    pare sztuk
  • jagody

    mała garść
  • wiśnie

    pare sztuk
  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżki
  • sok

    2-3 łyżki z porzeczek
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • woda mineralna

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowałam w litrze wody. Gdy jeszcze nie był ugotowany, ale woda zaczęła już wrzeć, dodałam obrane i umyte owoce.
Mąkę rozrobiłam z sokiem z czarnej porzeczki i 0,5 szklanki wody. Wlałam do garnka kiedy makaron był wystarczająco miękki.
doprawiłam trochę do smaku cukrem trzcinowym.
Moim dzieciakom smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jola1508 07.01.2015 15:05
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat