Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowo-ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ogórki kiszone 4 szt
por 1,2 szt
cebula 1 szt
masło 0,5 szt
seler 1,4 szt
marchew 1 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowo-ziemniaczana

ziemniaki kroimy i gotujemy w wodzie gdy lekko zmiękną dodajemy do nich startą na tarce marchew i selera i wszystko razem gotujemy wraz z przyprawami do smaku. W tym czasie kroimy w kostkę cebule i lekko dusimy na maśle wraz z pokrojonym drobno selerem. Gdy lekko zmiękną dodajemy stare na drobnych oczkach ogórki i gdy je lekko odciśniemy z nadmiaru wody to dusimy wraz z cebula i selerem. Następnie dodajemy do ziemniaków i gotujemy 3 min wszystkie składniki. Zabielamy zupę śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 29.03.2013 20:42
bardzo fajna zupka
Alex_M 28.03.2013 10:03
pyszna zupka!
babajaga1969 24.03.2013 23:27
dla mnie pyszna
artur7 24.03.2013 14:25
smaczna zupka duszone warzywa
Adam/ZUB3R 23.03.2013 22:30
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak