Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo- jabłkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 25 dag
jabłko winne 25 dag
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
rosół 1 i 1/2 litra/ może być z kostki
śmietanka 1/2 szklanki
białe wino 1 kieliszek
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo- jabłkowa

Wykonanie:
Jabłka i ogórki pokroić w kostkę, włożyć do garnka i udusić na maśle. Następnie oprószyć mąką, zalać rosołem i gotować do miękkości. Przestudzoną zupę zmiksować, wlać śmietankę, wino i w razie potrzeby doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.03.2015 20:26
Jeszcze takiej zupy nie jadłam;)
Gracer 02.03.2015 19:43
ciekawe jak smakuje
marenka 02.03.2015 18:48
Jeszcze takiej nie jadłam...:)
eliza135 02.03.2015 18:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak