Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem i makaronem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
ogórki kiszone 3 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
pietruszka 1 pęczek
makaron nitki 2 garści
ryż 1 woreczek
kość wieprzowa
śmietana 3/4 kubka
woda 1 1/2 l
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem i makaronem

Do garnka wsadzić kość i zalać wodą, dodać pokrojoną marchew, cebulę i ziemniaki w kostkę. Zagotować. Chwilę pogotować wrzucić makaron, gdy ziemniaki i makaron będą miękkie dodać starte ogórki. Osobno ugotować torebkę ryżu. Ugotowany ryż włożyć do garnka i dodać śmietanę. Na koniec przyprawić do smaku i dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.10.2012 13:43
gęsta i pyszna zupka :)
Elżbieta17 15.07.2012 17:04
bardzo oryginalny przepis:)
Wojt@s
Wojt@s 02.04.2012 07:52
extra
MAR3STA 24.03.2012 17:35
smaczna
krokodyl 20.03.2012 14:17
wielce ciekawy i złożony przepis, gratuluję pomysłu ale "mój stary" chyba tego nie zje :))) ( za dużo atrakcji smakowych) :)00
kriso 17.03.2012 22:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak