Zupa ogórkowa z ryżem i kurczakiem

Zupa ogórkowa z ryżem i kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • marchew młoda

    2-3 szt
  • pietruszka

    2 szt (młoda)
  • ryż

    150 gram
  • ogórki kiszone

    5 dużych szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • liście laurowe Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie całe

    kilka ziarenek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Dodać do wywaru i gotować 5 minut.
Dodać ryż, gotować 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy. Gotować 5 minut. Tuż przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowane mięso obrać z kości i podawać razem z zupą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat