Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa z nerkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 6 szkl
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
ogórek kwaszony 3 szt
ziemniaki 2 szt
masło 2 łyżki
szczaw 100 g
śmietana 1 szkl
natka pietruszki
koperek
sól do smaku
nerki 400 (wołowe)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa z nerkami

Nerki umyć, usunąć błony, przeciąć wzdłuż i usunąć przewody moczowe; obgotować we wrzątku, odcedzić. warzywa i cebulę oczyścić, opłukać, pokroić na cienkie paski, przesmażyć na maśle. Nerki pokroić na cienkie plasterki, włożyć do wywaru i ugotować do miękkości. Do wywaru włożyć przesmażone warzywa, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ogórki, umyty i pokrajany szczaw; gotować ok.25 min. Obrane, umyte i pokrajane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i włożyć do zupy; przyprawić do smaku sokiem z kwaszonych ogórków. Podprawić śmietaną i posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak