Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 lit
ogórek kiszony 50 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
ziemniaki 30 dkg
ząbki czosnku 2 szt
maślanka 200 ml
koperek 1 pęczek
margaryna 6 dkg

Porada

Do zupy należy dodać margarynę pro-activ. Sporządzić wywar mięsno-warzywny.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z koperkiem




Do wywaru mięsno-warzywnego, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować całość około 20 min aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki kiszone zetrzeć na tartce o grubych oczkach,czosnek posiekać dodać do zupy gotować około 10 min. Zupę zaprawić maślanką. Doprawić do smaku koperkiem wymieszanym z margaryną.Doprawić pieprzem i solą.Zupę podawać z mięsem z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 12.07.2016 00:22
pyszna zupa
MAR3STA 28.06.2016 22:59
uwielbiam taką zupkę
Ola1young 28.06.2016 13:48
pyszna ogórkowa
Urszula Świeca 25.06.2016 21:48
Dzięki za miłe komentarze.))
w mojej kuchni 23.06.2016 19:28
apetyczne jedzonko
Wacław 23.06.2016 14:07
jedna z ulubionych zup
Łukasz15 22.06.2016 23:02
Moja ulubiona
RenataZ-et 22.06.2016 22:47
Świetna zupa
Wafelek2601 22.06.2016 22:37
Pyszna zupka
Babeczka35 22.06.2016 22:17
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak