Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
ogórki kiszone
śmietana
koperek
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z koperkiem

Kroki postępowania

1
Warzywa na zupę obieramy, dodajemy ćwiartki z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zacznie się gotować doprawiamy do smaku - kostką rosołową lub warzywkiem. Ja używam z reguły tego drugiego. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie, następnie należy przecedzić wywar i odstawić.
Krok 1 - Zupa ogórkowa z koperkiem foto
2
Obieramy ziemniaki, kroimy je w kosteczkę i w osobnym garnuszku gotujemy. Nie solimy.
Krok 2 - Zupa ogórkowa z koperkiem foto
3
Marchewkę z wywaru oraz ogórki kiszone tarkujemy na tarce na grubym oczku.
Krok 3 - Zupa ogórkowa z koperkiem foto
4
Dodajemy do wywaru starkowane ogórki i marchewkę oraz ugotowane ziemniaki. Jeśli zupa jest za mało kwaśna można dodać wodę z ogórków ze słoika. Idealnie poprawia smak zupy.
Krok 4 - Zupa ogórkowa z koperkiem foto
5
W kubeczku rozrabiamy śmietanę z odrobiną wywaru i zabielamy zupkę. Dodajemy pokrojony koperek i można nalewać zupkę do talerzy :) Smacznego !
Krok 5 - Zupa ogórkowa z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 29.05.2014 14:25
szybki obiad
jasko
jasko 29.05.2014 14:25
coś co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak