Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kapustą pekińską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 gram
marchew 2 duże szt
pietruszka 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
ogórki kiszone 5 szt
kapusta pekińska 1/2 główki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
olej rzepakowy 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć, aż się lekko zarumieni.
Krok 1 - Zupa ogórkowa z kapustą pekińską foto
2
Przełożyć mięso do garnka, zalać wodą, posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem przez godzinę.
Krok 2 - Zupa ogórkowa z kapustą pekińską foto
3
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotować 20 minut.
Krok 3 - Zupa ogórkowa z kapustą pekińską foto
4
Kapustę pekińską dokładnie oczyścić, poszatkować i dodać do zupy. Gotować 10 minut.
Krok 4 - Zupa ogórkowa z kapustą pekińską foto
5
Dodać ogórki kiszone starte na tarce o dużych oczkach i gotować jeszcze 5 minut. Następnie dodać śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem i, w razie potrzeby, jeszcze solą.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa ogórkowa z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 13.02.2017 17:30
Smaczna zupa.
Wacław 13.02.2017 11:48
smaczna zupa :-)
Renataj 12.02.2017 23:10
Ciekawy pomysł:)
Łukasz15 12.02.2017 22:33
Świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak