Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Smaczna zupka ogórkowa w nieco innej odsłonie, z dodatkiem kaszy bulgur i młodej cukinii. Ugotowana na wywarze drobiowo-wieprzowym.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • ćwiartki z kurczaka

    1 sztuka
  • pałki z kurczaka

    3 sztuki
  • żeberka wieprzowe

    400 gramów
  • listki laurowe Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie całe

    1 łyżka
  • marchewki

    2 sztuki
  • por zielona część

    1 szczypta
  • bulgur

    150 gramów
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler świeży

    0.25 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ogórki kiszone

    400 gramów
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    3 szczypty
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pół godziny, następnie dodać w całości jedną marchewkę, pietruszkę oraz selera. Gotować kolejne pół godziny, później wyjąć z garnka mięso drobiowe, aby się nie rozgotowało.
Drugą marchewkę pokroić w półplasterki. Wrzucić do wywaru razem z porem pokrojonym plasterki. Gotować 5 minut.
Dodać kaszę bulgur i gotować kolejne 5 minut.
Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i gotować 10 minut. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i ogórki starte na tarce jarzynowej. Gotować 3 minuty.
Doprawić zupę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z kawałkami mięsa.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat