Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna zupka ogórkowa w nieco innej odsłonie, z dodatkiem kaszy bulgur i młodej cukinii. Ugotowana na wywarze drobiowo-wieprzowym.

Składniki:

wszystkie składniki:

ćwiartki z kurczaka
1 sztuka
pałki z kurczaka
3 sztuki
żeberka wieprzowe
400 gramów
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
marchewki
2 sztuki
por zielona część
1 szczypta
bulgur
150 gramów
pietruszka
1 sztuka
seler świeży
0.25 sztuki
cukinia
1 sztuka
natka pietruszki
1 pęczek
ogórki kiszone
400 gramów
Pieprz czarny Prymat w młynku
3 szczypty
Sklep Prymat
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pół godziny, następnie dodać w całości jedną marchewkę, pietruszkę oraz selera. Gotować kolejne pół godziny, później wyjąć z garnka mięso drobiowe, aby się nie rozgotowało.
Drugą marchewkę pokroić w półplasterki. Wrzucić do wywaru razem z porem pokrojonym plasterki. Gotować 5 minut.
Dodać kaszę bulgur i gotować kolejne 5 minut.
Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i gotować 10 minut. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i ogórki starte na tarce jarzynowej. Gotować 3 minuty.
Doprawić zupę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z kawałkami mięsa.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak