Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z cukinią i kaszą bulgur
Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pół godziny, następnie dodać w całości jedną marchewkę, pietruszkę oraz selera. Gotować kolejne pół godziny, później wyjąć z garnka mięso drobiowe, aby się nie rozgotowało.
Drugą marchewkę pokroić w półplasterki. Wrzucić do wywaru razem z porem pokrojonym plasterki. Gotować 5 minut.
Dodać kaszę bulgur i gotować kolejne 5 minut.
Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i gotować 10 minut. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i ogórki starte na tarce jarzynowej. Gotować 3 minuty.
Doprawić zupę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z kawałkami mięsa.
Smacznego :)