Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 850 gram
ziemniaki 4 szt
rzodkiewka biała 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ogórki kiszone 500 gram
śmietana 2-3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 mała garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotować godzinę i 20 minut.
W międzyczasie przygotować warzywa: ziemniaki i rzodkiew pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać warzywa do wywaru i gotować 20 minut. Następnie dodać ogórki kiszone starte na tarce jarzynowej, gotować 5 minut. Na koniec dodać śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy oraz świeżo zmielony pieprz.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak