Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 25 dag
włoszczyzna 1 pęczek
przecier ogórkowy 1 słoik
cebula biała 1 mała
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki
koper świeży 2 gałązki
natka pietruszki 3 gałązki
ziemniaki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na żeberkach

Żeberka włożyć do wody i obgotować. Wylać wodę, żeberka ponownie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę (oprócz marchewki) i gotować 20 minut. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zupy. Na suchej patelni uprażyć pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, dodać przecier z ogórków wraz z zalewą. Podsmażyć. Dodać śmietanę, wymieszać. Wlać do gotującej się zupy. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 25.10.2016 17:39
bardzo apetyczne danie
w mojej kuchni 14.10.2016 09:13
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak