Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na indyku z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 3 litry
włoszczyzna (bez kapusty) pęczek
ogórki kiszone 5 dużych
ziemniaki 3 średnie
skrzydełka z indyka 1
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarenek
czosnek ząbki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na indyku z mięsem

Do wody wkładamy skrzydło z indyka i zagotowujemy, zbieramy szumowiny jeśli są. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę ( marchew z włoszczyzny kroimy w plasterki), sól i pieprz do smaku. Gotujemy minimum godzinę. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w małe kwadraciki, dodajemy 20 minut przed końcem gotowania. W tym czasie na tarce ścieramy ogórki kiszone (chyba że mamy gotowe starte) i też dodajemy do zupy. Wyjmujemy skrzydło indyka i wyskubujemy mięso, bez skórek i dodajemy do zupy. Na koniec z mąki i 200 ml wody robimy zaprawkę i zaprawiamy zupę dla gęstości. Podajemy z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.10.2016 12:01
pyszna zupka
Ewelina1991 10.04.2016 10:10
pyszna zupka
agi0911 09.04.2016 21:22
smakowita zupka
Motorek 09.04.2016 19:51
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak