Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    7 szt
  • śmietana

    2 łyzki
  • mąka

    2 łyzki
  • woda

    2 l
  • ziemniaki

    5szt szt
  • marchew

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wode gotujemy z bulionem dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i w talarki marchew kiedy warzywa zrobią się miękkie dodajemy starkowane ogórki gotujemy ok. 10 min. dodajemy make zmieszana z śmietaną doprawiamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 31.12.2010 12:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat