Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe
włoszczyzna
ziemniaki
śmietana 12%
przyprawa uniwersalna Kucharek
ogórki kwaszone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Porcje rosołowe, włoszczyznę oczyścić.Włóżyć do garnka zalać wodą i sporządzić wywar.Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do gotowego i przecedzonego wywaru.Ugotować.Ogórki zetrzeć na tarce.Ogórki wrzucić do zupy dopiero wtedy kiedy ugotują się ziemniaki.Pogotować.Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.06.2011 19:32
Bardzo ja lubię.
Mirka-Ludomila 28.12.2010 15:21
lubię
Joanna108
Joanna108 01.12.2010 08:38
Ja robię zupę ogórkową z domowego przecieru.
RenataZ-et 23.09.2010 11:57
Fajny przepis
annamariakowalczyk3 20.09.2010 20:56
pycha...
rosik93 16.09.2010 22:20
Są tam są:)
Karolcia12 16.09.2010 22:04
a gdzie te ogórki?
justyna111 15.09.2010 18:14
ja też
plocia 15.09.2010 18:14
jakoś ogórków tam nie widzę
Lidia11 15.09.2010 17:54
lubię zupę ogórkową :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak