ZUPA OGÓRKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    2 litry
  • ziemniaki

    3-4
  • śmietana

    150 ml
  • masło

    2 łyzki
  • Koperek suszony Prymat

    do smaku
  • ogórki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy w maśle 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki i włoszczyznę do wywaru. Dodajemy ogórki i zagotowujemy.
Zabielamy śmietaną i posypujemy natką lub koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 07.12.2011 16:06
bardzo dobra
rakow2 30.04.2011 19:12
nie ma to jak zupa
Tika4444 19.04.2011 07:21
pyszna zupka
radosna29 13.11.2010 20:52
ja tez uwielbiam zupe ogórkową
iwa643 17.09.2010 15:47
lubie zupke ogórkowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat