Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    2 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • ogórki kwaszone Smak

    3 sztuki
  • koper świeży

    1/3 pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • śmietana 30%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka.
Dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy w małej ilości wody ok. 10 minut.
Następnie dodajemy potarte marchewki ( na grubych oczkach) oraz ogórki potarte też na grubych oczkach.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw.
Po zdjęciu z ognia dodajemy koperek oraz śmietankę.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 11.08.2016 17:31
pyszna zupka
Ewa Wojtaszko 10.08.2016 10:23
ogórkowa ! pycha !
mirosława4 10.08.2016 08:55
bardzo dobra zupa
kd045 09.08.2016 21:35
mniaaaaaam super przepis ;]
Motorek 09.08.2016 20:55
Pyszna zupka
KORAL 09.08.2016 20:48
zupka fajna i podkładeczka całkiem jak moja :)
mysza75 09.08.2016 20:43
jaka fajna zupka
Agnieszka-87-25 09.08.2016 19:10
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat