Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
por 1 kawałek
ziemniaki 5 sztuk
ogórki kiszone 60 dkg
bulion drobiowy 1,5 l (z zielem angielskim i liściem
przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i seler obrać. Pokroić. Por oczyścić z piasku, pokroić. Warzywa zalać bulionem, gotować 10 minut. Dodać obrane i pokrojone ziemniaki. Gotować dalej, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodać starte na dużych oczkach tarki ogórki, zagotować. Doprawić przyprawą uniwersalną. Zupę podawać z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak