Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l.
ziemniaki 4-5 szt.
marchew 1 szt.
ogórek kiszony 3-4 szt.
warzywa suszone 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 3 kulki
koperek 2 łyżki
kwaśna śmietana 2 łyżki
śmietana 12% 1 łyżka (do zup i sosów)
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchew obrać. Pokroić w kostkę. Umieścić w garnku. Zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodać do zupy ogórki, warzywa suszone, ziele angielskie. Gotować ok. 15-20 min.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Zupę ściągnąć z gazu. Dodać zahartowaną kwaśną śmietanę i śmietanę do zup i sosów.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać.
Odstawić lub nalać do talerza.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 15.05.2015 09:44
Jedna z moich ulubionych zup :) pycha
Maridka19 14.05.2015 21:30
Pyszna zupka :)
IlonaAlbertos 14.05.2015 20:09
Uwielbiam zupę ogórkową.
Łukasz15 14.05.2015 19:05
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak