Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
ziemniaki 2 szt.
por
marchew 1 szt.
ogórki kiszone 1 słoiczek
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
czosnek
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka kroimy na paski. Gotujemy go. W momencie kiedy zrobią się szumowiny ściągamy je. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Porę kroimy na talarki.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto
4
Ziemniaczki obieramy i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach.
Krok 4 - Zupa ogórkowa foto
5
Do gotującego się mięsa dodajemy najpierw marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy i następnie dokładamy kolejne warzywa.Dodajemy zioła i czosnek.
Krok 5 - Zupa ogórkowa foto
6
Gdy warzywa są już miękkie, przelewamy wodę z ogórków do zupy, a ogórki trzemy na tarce i wrzucamy do garnka.
Krok 6 - Zupa ogórkowa foto
7
Doprawiamy solą i pieprzem i kucharkiem do smaku i serwujemy.
Zupa jest bardzo mało kaloryczna i smaczna.
Smacznego :)
Krok 7 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak