Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa

pierś z kurczaka 1 szt

warzywa

marchew 4 szt
por (biała część) 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
pietruszka 1 szt
ogórek kiszony 1 kg
ziemniaki 6 szt

przyprawy

sól
pieprz
ziarenka smaku
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Wodę w garnku doprowadzić do wrzenia. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gdy woda będzie już wrzała - wrzucić mięso.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Wszystkie jarzyny oprócz ogórków obrać i umyć.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Jarzyny pokroić w kostkę. por w półtalarki.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto
4
Gdy wywar z mięsa lub kości będzie już gotowy - wrzucić jarzyny do wywaru i gotować do miękkości.
Krok 4 - Zupa ogórkowa foto
5
Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Krok 5 - Zupa ogórkowa foto
6
Gdy jarzyny będą już miękkie - dodać ogórki.
Krok 6 - Zupa ogórkowa foto
7
Wszystko zagotować i doprawić do smaku wg uznania. Gdyby zupa była zbyt mało kwaśna, można dolać do niej wodę z ogórków.
Krok 7 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak