Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 litra
ogórki kiszone 5 sztuk
marchew 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól 3 szczypty
pieprz 2 szczypty
ziemniaki pokrojone w kostkę 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do wywaru (gotującego się) dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę.
Ogórki kiszone trzemy także na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na maśle,
Podsmażone dodajemy do naszego wywaru,
Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,
Gotujemy do momentu aż ziemniaki nam zmiękną, ja jeszcze wyciągam marchew i na tarce ścieram i dodaje do zupy, potem wlewam śmietanę, czekam aż się zupa zagotuje i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 06.09.2013 13:42
pyszna zupka
Noruas 06.09.2013 12:14
miałam podobną wczoraj :)
bogusia19 06.09.2013 12:12
pyszna musi być
jasiek 06.09.2013 12:03
uwielbiam kwaskowate zupki
V_kuchareczka 06.09.2013 11:32
smakowicie wygląda
dodi 06.09.2013 10:12
uwielbiam ogórkową
pestka 06.09.2013 09:27
świetna zupa - ulubiona mojej rodziny
Barbara13 06.09.2013 09:14
ulubiona zupka moich dzieci:)
2milutka 06.09.2013 08:22
smacznie.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak