Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 10 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, cebulę i ziemniaki obrać i pokroić. Przełożyć składniki do garnka i zalać wodą, dodać kostkę rosołową, doprawić do smaku (można dolać wody z ogórków). Gdy ziemniaki zmiękną dodać starte ogórki i śmietanę, gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.03.2013 09:30
moja ulubiona
Botwinka 18.12.2012 09:33
smaczna
nogawkuchni 16.12.2012 16:07
Pychota, bardzo lubię zupę ogórkową, ma tą swoją charakterystyczną i przyjemną kwaskowatość nadaną przez ogórki, zimową porą świetna propozycja na obiad lub kolację, smacznie Ci wyszła, apetycznie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak