Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogókowa II

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
ogórki kiszone 9-10 sztuk
marchewki 3
ziemniaki 5 średnich
kostka rosołowa 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogókowa II

Porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe oraz sól i gotujemy. Ogórki kiszone mielimy na drobno w rozdrabniaczu, a marchewki obieramy i kroimy w plasterki, po czym warzywa wrzucamy do wywaru. Gotujemy z 10 minut, po czym wyciągamy porcję rosołową, obieramy z niej mięso i dodajemy do zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby można dolać trochę wody z ogórków kiszonych). Porcję zupy wylewamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.07.2014 17:03
moje smaki w tym daniu...
Beatris 17.07.2014 09:41
Apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak