Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa oczyszczająca z toksyn- dynia,imbir,marchewka i kasza jaglana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 mała
marchewka 4
czosnek 4 ząbki
mleko kokosowe pół puszki
imbir starty 3 cm
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 lyżeczka
olej kokosowy do smażenia
ugotowana kasza jaglana 1 szklanka
sól do smaku
cynamon Prymat 1 łyżeczka
ziarna mix 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa oczyszczająca z toksyn- dynia,imbir,marchewka i kasza jaglana

Dynię ugotuj na parze, pokrój w kostkę, odłóż.
Kaszę jaglaną ugotuj na sypko, odłóż.
Marchewkę umyj , obierz, pokrój w kostkę, odłóż.
W garnku rozgrzejolej kokosowy, podsmaż cebulę pokrojoną w pióra oraz czosnek.Dodaj przyprawy.
Po chwili dodaj dynię, marchewkę i uzupełnij wodą do poziomu 5 cm poniżej poziomu dyni.
Gotuj około 15 minut na małymogniu pod przykryciem.
Dodaj melko kokosowe, dosmacz solą i gotuj około 5 minut.
Wszystko przełóż do blendera i zmiksuj z kaszą jaglaną.
Ilość kaszy bedzie zależała od tego jak gęstą zupę chcesz uzyskać.
Na suchej patelni upraż ziarna i posyp nimi zupę, dość obficie.
Serwuj ze szczyptą cynamonu i na zdrowie!



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.08.2016 21:00
bardzo podobną dzisiaj robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak