Zupa niby flaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • pierś z kaczki

    1 szt
  • nogi z kurczaka

    1 szt
  • pieczarki

    ok 10 szt
  • marchewka

    2 szt
  • korzeń pietruszki

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • majeranek

    ok 2 łyżki
  • masło

  • mąka

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsa umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Dodać obrane i umyte warzywa. Posolić. Gotować do miękkości mięsa.
Mięso wyjąć, przestudzić i oddzielić od kości. Pokroić albo porozdzielać mięso palcami. Odlać ok 3-3,5 litra rosołu. Wrzucić do niego mięso i starte na tarce albo drobno pokrojone pieczarki.
Marchew i pietruszkę z rosołu pokroić w słupki, albo zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Dodać majeranek i doprawić do smaku. Lekko zagęścić zasmażką z masła i mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 26.06.2017 11:28
dziękuje Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 07:14
Smakowita zupa ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat