Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa niby flaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pierś z kaczki 1 szt
nogi z kurczaka 1 szt
pieczarki ok 10 szt
marchewka 2 szt
korzeń pietruszki 1 szt
por 1/2 szt
majeranek ok 2 łyżki
masło
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa niby flaczki

Mięsa umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Dodać obrane i umyte warzywa. Posolić. Gotować do miękkości mięsa.
Mięso wyjąć, przestudzić i oddzielić od kości. Pokroić albo porozdzielać mięso palcami. Odlać ok 3-3,5 litra rosołu. Wrzucić do niego mięso i starte na tarce albo drobno pokrojone pieczarki.
Marchew i pietruszkę z rosołu pokroić w słupki, albo zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Dodać majeranek i doprawić do smaku. Lekko zagęścić zasmażką z masła i mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.06.2017 11:28
dziękuje Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 07:14
Smakowita zupa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak