Zupa neapolitańska z serem i pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    3 sztuki
  • natka z pietruszki

    jeden pęczek
  • serek topiony

    100 gramm
  • grzanki

    100 gramm
  • woda

    2 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy 2 litry wody do garnka i gotujemy do wrzenia. Pietruszkę obieramy z łodyg i siekamy same liście drobno i dodajemy do gotującej już się wody. Następnie dodajemy cały 100 gramowy serek topiony i czekamy aż się roztopi 5-10 minut. Jak się nie roztopi to pomagamy mikserem. Oczywiście dodajemy trzy kostki bulionowe, najlepiej wołowe. Zupa będzie w kolorze sera. Podajemy z grzankami. Czas przygotowania około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 18.10.2011 14:27
i ja chętnie bym zjadła
Islanzadi 25.11.2010 19:51
Z chęcią bym spróbowała :)
Bartolomeo 05.10.2010 11:09
interesujace

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat