Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska z serem i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 3 sztuki
natka z pietruszki jeden pęczek
serek topiony 100 gramm
grzanki 100 gramm
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska z serem i pietruszką

Wlewamy 2 litry wody do garnka i gotujemy do wrzenia. Pietruszkę obieramy z łodyg i siekamy same liście drobno i dodajemy do gotującej już się wody. Następnie dodajemy cały 100 gramowy serek topiony i czekamy aż się roztopi 5-10 minut. Jak się nie roztopi to pomagamy mikserem. Oczywiście dodajemy trzy kostki bulionowe, najlepiej wołowe. Zupa będzie w kolorze sera. Podajemy z grzankami. Czas przygotowania około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.10.2011 14:27
i ja chętnie bym zjadła
Islanzadi 25.11.2010 19:51
Z chęcią bym spróbowała :)
Bartolomeo 05.10.2010 11:09
interesujace

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak