Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 20 g
śmietana 5 ml
makaron 20 g
sól
pieprz
warzywa 150 g
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

Tuszki drobiowe przed gotowaniem sprawić, umyć, odciąć kuper i szyjkę. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, gotować z kurczakiem. Po ugotowaniu oddzielić mięso od kości i dodać do zupy. Ser żółty, wsypać do zupy, wymieszać, dodać śmietanę, zagotować. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak