Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 2 porcje
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
żółty ser starty 4 łyżki
cielęcina 1 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

Mięso i warzywa oczyścić i wypłukać, ugotować wywar. Do przecedzonego wywaru dodać śmietanę i zagotować. Żółtka roztrzepać w małej ilości wody i wlać do gorącej zupy. Dodać starty ser, doprawić do smaku solą, dobrze wymieszać. Podawać z grzankami z bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak