Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na żołądkach

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna zupa na podrobach w tym przypadku są to żołądki kurczaka. Dość szybka i prosta w przygotowaniu.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
por 3 liście
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
imbir 1 szczypta
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na żołądkach

Żołądki oczyszczamy, płuczemy i kroimy na drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte liście pora i natkę pietruszki. Dodajemy liść laurowy i solimy.

Gdy się chwilę pogotują dodajemy też marchew startą na dużych oczkach tarki. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy jasną zasmażkę zrobioną z masła i mąki.

Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku i troszkę razem gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak