Zupa na żołądkach

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Smaczna zupa na podrobach w tym przypadku są to żołądki kurczaka. Dość szybka i prosta w przygotowaniu.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    60 dag
  • marchew

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • por

    3 liście
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • imbir

    1 szczypta
  • majeranek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyszczamy, płuczemy i kroimy na drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte liście pora i natkę pietruszki. Dodajemy liść laurowy i solimy.

Gdy się chwilę pogotują dodajemy też marchew startą na dużych oczkach tarki. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy jasną zasmażkę zrobioną z masła i mąki.

Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku i troszkę razem gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat