Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żołądki drobiowe
60 dag -
marchew
1 sztuka -
natka pietruszki
1 pęczek -
por
3 liście -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka -
mąka
1 łyżka -
masło
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
imbir
1 szczypta -
majeranek
1 łyżka
Sposób przygotowania
Żołądki oczyszczamy, płuczemy i kroimy na drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte liście pora i natkę pietruszki. Dodajemy liść laurowy i solimy.
Gdy się chwilę pogotują dodajemy też marchew startą na dużych oczkach tarki. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy jasną zasmażkę zrobioną z masła i mąki.
Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku i troszkę razem gotujemy.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się