Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa na wielkanoc

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
wieprzowina 25 dag
woda 1.25 l
żur 0.25 l
jaja 5 sztuk
biała kiełbasa 25 dag
biały ser 25 dag
śmietana 10 dag
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa na wielkanoc

Z mięsa, kiełbasy i włoszczyzny ugotować wywar. Wywar przecedzić. Dodać do wywaru pokrojone w kostki: ugotowane mięso, warzywa, białą kiełbasę i jajka na twardo. Wlać żur, dodać ser i roztarty czosnek doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Serwować natychmiast po zagotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.11.2011 13:11
super
ronald88 03.11.2011 13:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak