Zupa na piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1 l
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • żółtka

    2 sztuki
  • skórka z cytryny

  • grzanki

  • cynamon

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piwo zagotowujemy razem ze skórką z cytryny, pozostałymi przyprawami. Kiedy piwo zawrze wyjąć skórkę z cytryny. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do piwa stale mieszając, zagotować. Śmietanę rozmieszać z żółtkami, rozprowadzić gorącą zupą. Zupę podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawelek180844 27.07.2012 13:48
ooo bardzo ciekawe
MAŁY 03.02.2011 18:18
o ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat