Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na mięsie mielonym z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 30 dag
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól 1/2 łyżki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na mięsie mielonym z pieczarkami

Mięso smażymy na łyżeczce oleju, solimy. W garnku gotujemy 1 litr wody, wrzucamy por, listki oraz cebulę. Solimy i gotujemy wywar 20 minut. Następnie wyjmujemy warzywa i wrzucamy mięso. W czasie gotowania mięsa smażymy pieczarki oraz paprykę. Wrzucamy od razu do zupy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pieprz. Gotujemy 30 min., zaprawiamy śmietaną, dodajemy posiekany koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak