Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na mięsie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok50 dag
kapusta kiszona 2 garści duże
ziemniaki 6-8 szt
ogórek kiszony 2 szt
czosnek 1-2 ząbki
cebula 1 szt mniejsza
papryka mielona
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na mięsie

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso pokroić w średnią kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce albo dowolnie pokroić.
Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i chwilę razem smażyć.
Przełożyć mięso do garnka i podlać wodą. Dodać drobno pokrojoną marchew i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Troszkę pogotować, dodać ogórki i kapustę. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.07.2017 10:48
Dziękuję była smaczna:)
Ola1984 17.07.2017 09:02
Bardzo pożywna i zapewne smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak