Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na końcówkach szparagów
Kroki postępowania
Zdrewniałe końcówki zielonych szparagów umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do nich liść laurowy i ziele angielskie,zagotować.
woda | 5 szklanek |
ziele angielskie | 5 ziarenek |
Liść laurowy suszony Prymat | 1/2 sztuki |
cebula | 1/2 sztuki |
czosnek | 1 ząbek |
marchewka | 1 duża sztuka |
seler korzeniowy | 50 g |
soczewica czerwona | 1/2 szklanki |
smalec | 50 g |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
natka pietruszki | wg uznania |
śmietana kremówka | 6 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: