Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na karkówce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od karczku 1 kg
marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuka
cebula 1-2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kalarepa 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
grzyby suszone 6-7 sztuk
kapusta włoska 20 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
ziele angielskie 2-3 sztuki
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na karkówce

mięso podzielić na części zalać wodą i zagotować.
warzywa opłukać i pokroić oprócz cebuli
do gotującego się mięsa włożyć cebulę w całości i pokrojone warzywa.
dodać suszone grzyby oraz ząbki czosnku.
gotować na wolnym ogniu ok dwie godziny aż mięso będzie miękkie. doprawić solą pieprzem.
wyjść mięso pokroić w plastry włożyć do talerzy i zalać zupą
Można podać również z kluseczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:51
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak