Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Zupa mogolska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2 łyżki
pokrojona mawchewka
1
kosc od szynki
1
wywar z kurczaka
4 szklanki
woda
2 szklanki
posiekane pomidory
2 szklanki
gęsta śmietana
1 szklanka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
seler
kawałek (pokrojony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mogolska

Namoczyć wcześniej groch. W garnku rozgrzewamy masło i podduszamy w nim cebulę, marchewkę i seler. Następnie dodajemy groch, kość, wywar i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu aż groch zmięknie, wyjmujemy kość i dodajemy pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut by następnie dodać śmietanę. Mieszamy i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.03.2012 11:24
Intrygująca i nazwa i dobór składników- może zaryzykuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak