Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mocno pomidorowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 g
pomidory 3 duże
marchew 2
cebula 1
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 1,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1,5 łyżeczki
lubczyk świeży gałązka
koper gałązka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mocno pomidorowa

Do garnka wlać 2,5 litra wody, włożyć mięso, ziele angielskie i liść laurowy, zagotować. Następnie dodać obraną i pokrojoną marchew oraz lubczyk i koper. Gotować bez przykrycia ok. 20 minut na wolnym ogniu.
W międzyczasie pokroić pomidory i cebulę w drobną kostkę. Po 20 minutach z zupy wyciągnąć mięso, dodać pomidory i gotować bez przykrycia ok. 30 minut (do czasu aż zupa nabierze gęstej konsystencji, a pomidory się rozgotują). Cebulę podsmażyć na łyżce masła, dodać do zupy. Przecier pomidorowy, pokrojone mięso, posiekany czosnek i bazylię wrzucić do garnka, doprawić solą, pieprzem i cukrem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 04.03.2014 14:34
Ciekawa zupka ;-)
noninka77 04.03.2014 14:26
pomidorowa....moja ulubiona:)
sylwia_sl 04.03.2014 13:51
mam ochotę na taką zupę
KasiaK90 04.03.2014 13:38
smaczniutka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak